Sitecore låse-koncept (Lås/Lås-op)

 
Peter Sands's billede

Kære Sitecore netværk

Vi står over for en lanceringen af vores 215 nye lokalafdelingshjemmesider i vores Sitecore-løsning. Det tyder at vi får 500-750 nye webmastere ind i Sitecore og vi ved at standard-sitecore låsekonceptet vil give bøvl, eftersom at vi ved at man glemmer at låse sine elementer op.

Vores webbureau Pentia fraråder os i at bruge extensions fra Sitecore Marketplace. De skriver:

Hvis der er fejl i moduler kan vi ikke rette det, da vi ikke har adgang til koden.

Det klan være funktionalitet som man bliver afhægning af men som måske ikke kan opgraderes med nyere versioner af Sitecore

Afhængig af modulet kan der også være Sikkerhedsmæssig udfordringer.

 
Hvordan håndterer I låse-konceptet med mange redaktører?
 
Hvis i bruger en extension, må i gerne skrive hvilken, da vi gerne trykprøve Pentia, på enkelte extensions, hvis værdien for os er tilstrækkelig.
 
Allerhelst ønsker vi et låse-koncept, som låser-op automatisk idet man forlader elementet.
 
 
Venlig hilsen
Peter Sands
Ældre Sagen

Interessant dilemma

Lars Lodberg Hundebøl's billede

Det er et interessant dilemma, og også noget vi bokser med.

Jeg tror generelt man skal vurdere, hvad det er ”lock and edit” giver. Eksempelvis er styring af hvem der har ret til at redigere et specifikt item vigtigt og specielt hvis man bruger versionering og workflows i stor udstrækning, er det måske OK at man som redaktør skal bebyrdes med de ekstra museklik samt vedligeholdelse af låste items i ”My Items” visningen.

Omvendt hvis risikoen for at man kommer til at skrive i hinandens items lille, og at versionering og workflows ikke er relevant, så kan man jo slå ”lock and edit” helt fra:

https://community.sitecore.net/general/f/11/t/5462

Vi har i en periode kørt med begge løsninger, men umiddelbart er vi kommet til den konklusion at de muligheder ”lock and edit” giver, opvejer de ulemper der er ift. besværlige arbejdsgange mm.

 

 

Feedback Form